Головна     Рецепти тортів    Заварний торт



Заварний торт

Заварний торт
Автор: Люба

Розділ: Рецепти тортів

63

Вам знадобиться для заварного торта:

  • Заварне тісто:
  • 1.5 склянки води
  • 100 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 1.5 склянки борошна
  • 4 яйця
  • Заварний крем:
  • 200 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 0.5 склянки цукру
  • 0.5 склянки молока

Спосіб приготування заварного торта:
Приготувати тісто: у каструлю налити воду і додати масло і сіль. Довести до кипіння, всипати борошно і добре перемішати, проварити кілька хвилин, поки тісто не збереться в кулю. Зняти з вогню, остудити.

Додати в тісто яйця по одному за раз, ретельно перемішуючи після додавання кожного яйця.

Дно форми застелити пергаментом або змастити маслом. Викласти тісто у формі круглого пирога. Можна пекти в формі.

Розігріти духовку до 200 С. Поставити форму або лист з тістом в духовку, випікати 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Приготувати крем: цукор розтерти з яйцями. У каструлю налити молоко, додати яйця з цукром і готувати на маленькому вогні постійно помішуючи. Довести до кипіння, маса повинна загуснути. Зняти молочну суміш з вогню, повністю остудити.

Вершкове масло збити міксером, додати молочну суміш, збити до однорідного стану. Вийде легкий ніжний крем.

Готовий корж вийняти з духовки, зрізати верх, викласти крем. Заварний торт готовий.
Смачного!





Not found

Додати коментар:

Текст:


Добавити рецепт


Нові рецепти
Канапе з  червоною рибою
Форшмак з оселедця
Як варити холодець
Сир з часником
Закуски з лаваша
Рецепт паштету
Рулетики з баклажанів