стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тертий пиріг з ревенем





Тертий пиріг з ревенем


Вам знадобиться для тертого пирога з ревенем:

  • Тісто:
  • 2 яйця
  • 2/3 склянки цукру
  • 2 ст.л. сметани
  • 1/2 ч.л. соди (погасити в сметані)
  • 200 г масла - розтопити
  • 1/2 ч.л. солі
  • 3 склянки борошна
  • Начинка:
  • 300 г ревеню (4 великі палиці)
  • 1/2 склянки цукру

Спосіб приготування тертого пирога з ревенем:
Яйця збити з цукром, додати розтоплене (але не гаряче) масло, сметану з содою і сіллю, потім борошно. Перемішати.

Розділити тісто на 2 кулі. Одну кульку сплющити в коржик (щоб швидше замерзла), загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку на 30-60 хвилин.

Розкачати першу кульку на все деко (або розподілити тісто руками).

Ревень нарізати, рівномірно розкласти поверх тіста на деко, посипати 1/2 склянки цукру.

Другу кульку-корж натерти на крупній тертці поверх начинки. Краще відламувати і терти невеликі шматочки, щоб тісто не нагрівалося від рук.

Тертий пиріг випікати при температурі 190 С 40 хвилин до золотистого кольору.

Краще розрізати відразу. Розрізати можна на квадратики або ромбики. Тертий пиріг з ревенем готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: