Головна     Рецепти випічки    Рецепт пряників



Рецепт пряників

Рецепт пряників
Автор: Ліля

Розділ: Рецепти випічки

00

Вам знадобиться для пряників:

  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 100 г цукру
  • 0.5 склянки патоки або рідкого меду
  • 1 яєчний жовток
  • 2 склянки просіяного борошна
  • 0.5 ч. ложки солі
  • 0.5 ч. ложки розпушувача
  • 0.5 ч. ложки соди
  • 0.5 ч. ложки меленої кориці
  • 1 ч. ложки меленої гвоздики
  • 1 ч. ложки імбиру
  • 0.5 ч. ложки меленого мускатного горіха

Спосіб приготування пряників:
Збийте розм'якшене до кімнатної температури масло або маргарин з цукром, 5 хвилин. Додайте патоку (або мед) і жовток.

Змішайте в окремій мисці борошно, сіль, розпушувач, соду, корицю, гвоздику, імбир і мускатний горіх. Додайте в тісто і перемішайте. Вийде щільне і еластичне тісто. Загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на годину.

Розігрійте духовку до 180 С. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0.5 см. Вирізати формочками фігурки і розкладіть на сухе деко (можна вистелити пергаментом), на відстані 4 см один від одного.

Печіть у розігрітій до 180 С духовці 8-10 хвилин, поки пряники не стануть щільними. Вийміть з духовки і викладіть на решітку до повного охолодження. Прикрашати можна тільки повністю остиглі пряники, інакше глазур потече.

Глазур для пряників:
1 склянка цукрової пудри 2 ст.л. молока. Розмішати все до однорідної суміші, за бажанням додати харчового барвника. Покривати тільки остиглі пряники! Дати глазурі застигнути. Ось такий рецепт пряників.
Смачного!





Not found

Додати коментар:

Текст:


Добавити рецепт


Нові рецепти
Торт з сиром
Торт з варенням
Як спекти торт
Сирний торт
Торт з гарбуза
Торт з медом
Шоколадний пудинг