стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пісочне тісто для пирога





Пісочне тісто для пирога


Вам знадобиться для пісочного тіста для пирога:

  • 150 г борошна (1 1/4 склянки)
  • 1/4 ч.л. солі
  • 100 г холодного масла або маргарину
  • 50 мл холодної води (1/4 склянки)

Спосіб приготування пісочного тіста для пирога:
У великій мисці змішайте борошно і сіль. Додайте шматочки масла і порубаєте їх з борошном, поки суміш не буде виглядати, як великі крихти. Ще простіше - натерти холодне масло на тертці і перетерти швидко виделкою.

Додавайте воду по одній ложці за раз, перемішуючи тісто, поки воно не збереться в колобок. Загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на 4 години або на ніч.

Розкачайте тісто в коло, щоб воно вмістилося в вашу форму для пирога з запасом. Тісто спочатку буде холодним - продовжуйте розкачувати, тісто потроху відтане.

Перекладіть тісто у форму і розподіліть його по формі, злегка придавивши руками по всій поверхні. Ножем підрівняйте краї. Зробіть фігурний край, натисніть на край виделкою.

Для закритого пирога - верхній корж викладіть на начинку цілком або виріжте смужки і розкладіть по поверхні. Притисніть разом краї верхнього і нижнього коржа. Зріжте зайве тісто і притисніть край виделкою або сформуйте пальцями фігурний край. Пісочне тісто для пирога готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: