стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт рижик





Торт рижик

Торт рижик
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться для торта рижик:

  • тісто:
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Масло - 100 г
  • Мед - 3 ст.л.
  • Сода гашена оцтом - 2 ч.л.
  • Борошно - 3 ст.
  • крем для торта рижик:
  • Масло - 400 г
  • Молоко згущене - 1 банка

Спосіб приготування торта рижик:
Беремо миску середнього розміру, розбиваємо в неї 2 яйця і починаємо збивати, потихеньку додаючи 0,5 склянки цукру. Збивати потрібно 5-7 хвилин. І відставляємо в сторону.

Теперь беремо каструлю, у мене на 2,5 літра. Кладемо в неї 100 г масла і 0,5 склянки цукру, і ставимо на повільний вогонь безперервно помішуючи, поки не розчиниться цукор. Як тільки цукор розчинився, додаємо мед, помішує і доводимо до кипіння. Як тільки наша суміш закипить, додати соду гашену оцтом, наша суміш відразу почне швидко збільшуватися в об'ємі, і в цей час потрібно каструлю зняти з вогню.

Хвилин через 5-10, коли наша суміш трохи охолоне, додати в неї збиті яйця з цукром (я вливала тонкою цівкою безперервно помішуючи ).

Далі ставимо нашу каструлю знову на повільний вогонь, помішуючи лопаткою додати поступово 1 склянку борошна. Вимішувати потрібно добре, щоб не утворилися грудочки. Потім додаємо ще один стакан борошна, мішаємо лопаткою доти, поки тісто знизу не буде набувати більш коричневий колір, ніж зверху, тоді знімаємо каструлю з вогню, даємо постояти 10 хвилин і додаємо останню склянку борошна і замішуємо тісто.

Тісто скачати в ковбаску і розділити на 10-12 шматочків. Стіл присипаємо борошном, розкачати корж, вирізаємо потрібну форму і переносимо на підсипане борошном деко. (я на деко сипала приблизно 1 ст.л. борошна з гіркою). Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо 5-7 хвилин кожен корж!

Масло збиваємо зі згущеним молоком. І отриманим кремом рясно змащуємо наші коржі. Зверху присипаємо крихтою. Отриманий торт рижик залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник! Торт рижик готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: