стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з яблуками





Торт з яблуками

Торт з яблуками
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для торта з яблуками:

  • тісто:
  • 250 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 100 г масла
  • 150 г коричневого цукру
  • 3 яйця
  • 1 - 2 ст. ложки молока
  • ванілін
  • Для начинки торта з яблуками:
  • 600 г яблук
  • 150 г цукру
  • 0,5 ч. ложки меленої кориці
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 300 г ожини + для прикраси (у мене варення з ожини, ягоди покласти в друшляк, сироп злити)
  • 4 ст. ложки сиропу з ожини
  • 1 ст.ложка малинового лікеру
  • 450 мл жирних вершків
  • 1 ст. ложка желатину
  • 1 ст. ложка цукру
  • Форма для випічки діаметром 20 см (у мене була форма діаметром 26 см, вийшло нормально).

Спосіб приготування торта з яблуками:
Розігріти духовку до 180 С. Просіяти борошно з розпушувачем і ваніліном.

Розтерти масло з цукром в пишний крем. По одному додавати розбовтані яйця, щоразу збиваючи суміш до однорідності. Ввести поступово борошно, додати при необхідності трохи молока. Замісити тісто. Тісто має бути м'яким, падаючим грудкою з ложки.

Перекласти тісто у форму і випікати 45-50 хвилин. Перевіряти готовність спицею. По готовності перевернути корж на решітку і дати повністю охолонути.

Для начинки яблука дрібно порізати, зтушити з цукром, корицею, соком і цедрою лимона до м'якості.

Желатин замочити в 40 мл кип'яченої води до набухання.

Ожину відцідити від сиропу. Сироп з ожини змішати з малиновим лікером.

Розрізати остиглий корж на три частини по вертикалі.

Одну частину покласти у форму, в якій випікався корж. Полити третиною ожинового сиропу і розподілити половину остиглої яблучної маси.

Збити 300 мл вершків з цукром. На маленькому вогні розпустити желатин, не доводячи до кипіння. Майже остиглий желатин змішати з збитими вершками.

На яблука розкласти половину ягід ожини.

Третину вершків викласти на ягоди ожини і накрити другою частиною випеченого коржа.

Знову полити третиною ожинового сиропу. Викласти решту яблучної маси, розкласти ягоди ожини і зверху розподілити третину збитих вершків.

Накрити третім коржем, просочити його ожинним сиропом. Злегка притиснути цю споруду.

Зверху торт з яблуками прикрасити залишками збитих вершків і ягодами ожини.

Поставити в холодильник на 2 години. Вершковий крем швидко застигає. Торт з яблуками готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: