стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рисові кульки з абрикосовим сиропом





Рисові кульки з абрикосовим сиропом

Рисові кульки з абрикосовим сиропом
автор рецепта Автор: Ліда



Вам знадобиться для рисових кульок:

  • 100 г рису
  • 400 мл води
  • 150 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки цукрового піску
  • 1/2 ч. ложки меленої кориці
  • 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха
  • щіпка солі
  • 2 склянки олії без запаху для фритюру
  • 5 ст. ложок абрикосового сиропу для подачі

Спосіб приготування рисових кульок:
Воду довести до кипіння, додати промитий рис і варити на слабкому вогні близько 15 хвилин під кришкою, поки вся рідина не вбереться. Дати рису охолонути до кімнатної температури.

Яйця збити з цукром. Додати охолоджений рис, борошно, змішане з розпушувачем, корицею, мускатним горіхом і дрібкою солі. Акуратно перемішати тісто.

У товстостінній посуді розігріти олію для фритюру.

З рисової маси, змочуючи руки у воді, сформувати рисові кульки.

Готові рисові кульки викладати порціями у фритюр і обсмажувати до золотистого кольору. Готові рисові кульки викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.

При подачі викласти кульки на блюдо. Окремо подати абрикосовий сироп. Рисові кульки готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: