стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пиріг зі шпинатом, рисом, грибами





Пиріг зі шпинатом, рисом, грибами


Вам знадобиться для пирога зі шпинатом:

  • Для тіста:
  • вода 0,5 ст.
  • цукор 1 ч.л.
  • дріжджі сухі 0,5 ч.л.
  • борошно 1,5 ст.
  • масло 180 г
  • щіпка солі
  • яйце для змащування
  • начинка:
  • шпинат свіжий 200 г
  • рис 1/4 ст.
  • гриби печериці 200 г
  • зелень (кріп, петрушка) 100г
  • часник 1 зуб.
  • олія 3 ст.л.
  • сіль за смаком

Спосіб приготування пирога зі шпинатом, рисом, грибами:
У 0,5 ст. теплої води розчиняємо цукор, дріжджі, додаємо ложку борошна.

Поки дріжджі піднімаються, з'єднуємо порубане масло з борошном, щоб вийшов сипучий продукт. Як тільки дріжджі піднімуться шапкою, виливаємо їх в борошно з маслом, вимішуємо тісто.

Тісто ставимо підніматися, а в цей час приготуємо начинку.

Рис промиваємо, ставимо варитися до готовності.

Зелень, гриби промиваємо, ріжемо. Гриби злегка обсмажуємо, обсмажуємо шпинат.

Змішуємо рис, шпинат, гриби, додаємо зелень і дрібно порубаний часник. Начинка готова.

Тісто ділимо на 2 частини, одну половинку тонко розкачуємо і викладаємо у форму з бортиками, яку змащуємо маслом (у мене діаметр форми 23 см.), викладаємо начинку. Розкачуємо другу частину тіста, ріжемо на смужки, надрізаємо їх по сторонах і викладаємо зверху на начинку. Зверху змащуємо яйцем, включаємо духову шафу, нагріваємо її до 100 гр. і ставимо наш пиріг зі шпинатом. Пиріг стоїть в духовці 10 хв. при 100гр, потім збільшуєм до 200 гр. на 20 хв. Пиріг зі шпинатом, рисом, грибами готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: