стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний кекс на кефірі





Шоколадний кекс на кефірі

Шоколадний кекс на кефірі
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться для шоколадного кекса:

  • 300 г масла, кімнатної температури
  • 3 склянки цукру
  • 5 яєць
  • 2 ч.л. ванілі
  • 2 ч.л. розчинної кави + 50 мл окропу
  • 1 склянка кефіру
  • 2 склянки борошна
  • 3/4 склянки (65г) какао-порошку
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. солі

Спосіб приготування шоколадного кекса:
Розігрійте духовку до 170 C. Змастіть маслом або маргарином форму для кексу з отвором в центрі.

У великій мисці збийте виделкою або міксером розм'якшене масло і цукор, поки маса не стане світлою і пишною. Додайте, збиваючи, яйця по одному, а потім ваніль. Після цього додавайте борошняну суміш, чергуючи з розчиненим в окропі кефіром і кавою. Вилийте тісто в підготовлену форму.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці 60 - 70 хвилин, або до тих пір, поки зубочистка, вставлена ??в центр, не стане виходити чистою.

Дайте охолонути у формі 20 хвилин, а потім викладіть з форми і дайте повністю охолонути. Шоколадний кекс на кефірі готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: