стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Австрійські шоколадні кульки





Австрійські шоколадні кульки

Австрійські шоколадні кульки
автор рецепта Автор: Люда



Вам знадобиться для шоколадних кульок:

  • 50 г гіркого шоколаду
  • 40 г масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 1/2 ч.л. мигдалевого екстракту або Амаретто
  • 1 1/3 склянки звичайного борошна
  • 1/2 склянки дрібно нарізаних волоських горіхів
  • глазур
  • 30 г гіркого шоколаду
  • 1 ст.л. масла
  • 1/4 ч.л. ванілі
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 3 ст.л. молока

Спосіб приготування шоколадних кульок:
У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопіть шоколад і 40г масла. Часто помішуйте, поки маса не розплавиться; зніміть з вогню і дайте охолонути. Розігрійте духовку до 175 С.

У мисці середнього розміру збийте цукор, яйце, яєчний жовток і мигдалеву есенцію, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте розтоплений шоколад. Вмішайте борошно і волоські горіхи і додайте в тісто, перемішайте тільки до однорідного стану, не більше. З тіста сформуйте кульки діаметром 3 см і викладіть на сухій пательні на відстані 3 см один від одного. Якщо тісто буде занадто липким, помістіть в холодильник на 30 хвилин перед тим, як скачувати в кульки.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці 8 - 12 хвилин, або поки кульки не стануть твердими на дотик. Відразу перекладіть на решітку, щоб охолоджувались.

У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопіть 30 г шоколаду і 1 ст.л. масла, часто помішуючи до отримання однорідної маси. Зніміть з вогню і додайте ваніль і цукрову пудру, поки суміш не стане ретельно перемішана. По 1 ст.л. вбийте молоко, поки глазур не досягне бажаної консистенції. Занурте верхівки печива в глазур, і дайте повністю висохнути, перед тим як помістити в герметичний контейнер для кращого збереження смакових якостей. Австрійські шоколадні кульки готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: