Головна     Рецепти тортів    Торт - желе



Торт - желе

Торт - желе
Автор: Марта

Розділ: Рецепти тортів

15

Вам знадобиться для торта - желе:

  • Для світлого бісквіту
  • 1 яйце
  • 70 г цукру
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 60 г борошна
  • Для темного бісквіту
  • 1 яйце
  • 70 г цукру
  • 2 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 40 г борошна
  • Для світлого желе
  • 700 г йогурту без добавок
  • 6 ст.л. цукру
  • 25 г желатину
  • Для вишневого желе
  • 200 г вишні
  • 3 ст.л. цукру
  • 15 г желатину
  • 300 мл води
  • 50 г чорниці або чорної смородини

Спосіб приготування торта - желе:
Яйце збити з цукром.

Потім додати сметану і перемішати ложкою. Додати розпушувач і борошно і збити міксером, до отримання однорідної маси.

Форму для випікання застелити пекарським папером, і розподілити акуратно тісто по дну форми. Випікати 20 хвилин, при 200С.

Готовий корж остудити на решітці.

Для темного коржа, також збити яица з цукром, потім додати сметану. Потім додати какао і розпушувач і збити міксером для отримання однорідної маси. Після чого, додати борошно і перемішати ложкою.

Спекти темний корж і теж остудити.

Йогурт кімнатної температури змішати з цукром.

Желатин замочити у воді, добре перемішати, і підігріти, щоб він повністю розчинився. Потім остудити і додати до йогурту.

У роз'ємну форму покласти темний корж і залити його 1/2 йогурту і відправити на 5-10 хвилин у холодильник.

Потім покласти світлий корж, залити його рештою йогурта і відправити в холодильник вже на 3-4 години.

Вишню залити водою і довести до кипіння, проварити 5-8 хвилин. Потім шумівкою дістати вишню, додати цукор і добре перемішати. Після цього вишневий сироп процідити і додати желатин. Якщо необхідно, трохи підігріти, постійно помішуючи, поки не розчиниться весь желатин.

На верхній шар викласти чорницю і вишню і залити трохи вишневим желе. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин, щоб ягоди трохи застигли і не спливли.

Потім залити рештою вишневого желе весь торт і поставити на ніч у холодильник.

Акуратно ножем пройтися по бортику форми, потім зняти її. Торт - желе готовий.
Смачного!





Коментарі:

Торт просто супер я приготувала його на день народження своєї мами дякую за рецепт

Автор:   Іванна
Дата:   2013-07-24

Додати коментар:

Текст:


Добавити рецепт


Нові рецепти
Канапе з  червоною рибою
Форшмак з оселедця
Як варити холодець
Сир з часником
Закуски з лаваша
Рецепт паштету
Рулетики з баклажанів