стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Зимова вишня





Торт Зимова вишня

Торт Зимова вишня
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для торта Зимова вишня:

  • для тіста
  • 5 яєць
  • 250 г цукру
  • 100 г масла
  • 200 г сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 25 г какао
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 200 г борошна
  • для крему
  • 500 г вершків
  • 150 г цукру
  • для начинки
  • 200 г замороженої вишні
  • 80 г горіхів
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • для прикраси
  • 100 г шоколаду

Спосіб приготування торта Зимова вишня:
Масло кімнатної температури розтерти з цукром.

Додати жовтки, сметану, ванільний цукор і розпушувач і добре перемішати. Розділити масу на 2 частини.

У першу частину додати 125 г борошна і добре перемішати.

У другу частину додати 75 г борошна і какао і добре перемішати.

Білки збити в круту піну і розділити на 2 рівні частини.

Одну частину додати до темного тіста і акуратно перемішати.

Другу частину білків додати до світлого тіста і теж добре перемішати.

Форму для запікання застелити пекарським папером. У центр форми покласти 2 столові ложки світлого тіста.

Потім в центр світлого тіста покласти 2 столові ложки темного тіста.

Далі, чергуючи шари зі світлого і темного тіста, викласти все тісто. Випікати 45 хвилин, при температурі 180С.

Вишню розморозити, посипати цукровою пудрою, сік від вишні злити і зберегти.

Горіхи порізати великими шматочками. Я використовувала мигдаль, але можна і волоські горіхи.

Бісквіт розрізати на 2 нерівні частини, нижня частина повинна бути висотою приблизно 1.5 см.

Верхню частину бісквіта порізати кубиками.

Вершки збити з цукром.

Нижню частину бісквіта просочити вишневим соком, і добре змастити кремом і покласти 1/2 частина вишні і 1/2 частину горіхів.

Кубики бісквіта рясно вмочити з усіх боків в кремі.

Потім кубики змащені кремом викласти в один шар на корж.

Зверху викласти половину з решти вишні і половину з решти горіхів, а потім шматочки бісквіта. Крайні шматочки покласти під нахилом, щоб формувалася гірка. Викласти решту вишні і горіхів.

Зверху покласти останній шар зі шматочків бісквіта. Прикрасити за бажанням. Я посипала тертим шоколадом. Торт Зимова вишня готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: