стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тістечко Наполеон з полуницею





Тістечко Наполеон з полуницею

Тістечко Наполеон з полуницею
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для тістечка Наполеон:

  • для коржів
  • 250 г маргарину
  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1/2 склянки холодної води
  • для крему
  • 3 жовтки
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 1.5 склянки молока
  • 200 г масла
  • + 500 г полуниці
  • цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування тістечка Наполеон:
У мисці порубати маргарин з борошном, додати злегка збите яйце, воду і лимонний сік. Тісто розділити на 4 частини, скачати в кульки, прибрати на 2 години в холодильник.

Приготувати крем: жовтки збити до пишноти, додати цукор і знову збити. Додати борошно, змішати до однорідності. Влити молоко, перемішати добре, поставити на вогонь. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне густіти (декілька хвилин). Готову масу повністю остудити, потім збити з маслом.

Дістати заморожене тісто. Кульки діставати по одному, решта тримати в холодильнику. Присипати борошном і розкачати на пергаментним папері або фользі в тонкий пласт. Нарізати на прямокутники (заготовки для тістечок). Наколоти виделкою. Поставити в духовку, розігріту до 180 С. Пекти 10-12 хвилин. Повторити з рештою тіста.

Нарізати полуницю тонкими скибочками.

Зібрати тістечка: шар тіста промазати кремом, викласти ягідки, накрити ще одним шаром, знову викласти крем і ягоди, накрити шаром тіста, посипати зверху цукровою пудрою. Тістечко Наполеон з полуницею готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: