стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Наполеон





Торт Наполеон

Торт Наполеон
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для торта Наполеон:

  • коржі:
  • 200 г холодного маргарину
  • 2 склянки борошна
  • 1/2 склянки води
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 1/2 ст.л. солі
  • крем для торта Наполеон
  • 1/2 склянки цукру
  • 2-3 жовтки
  • 2 ст.л. борошна
  • 3/4 склянки холодного молока
  • 1/2 склянки гарячого молока
  • 200 г масла кімнатної температури

Спосіб приготування торта Наполеон:
Коржі: Спочатку зробити лунку з борошна. Влити туди воду з сіллю і оцтом. Перемішати і рубати ножем з маргарином. Скачати колобок і покласти в холод на 2 години. Розділити тісто на 8 частин. Розкачати кожну кульку, присипаючи стіл борошном у міру потреби, вирізати по великій тарілці коло, проколоти в декількох місцях виделкою. Випікати при температурі 190 С кілька хвилин, поки корж трохи підрум'яниться по краях. Зняти з дека і залишити остигати.

Крем для торта Наполеон: Жовтки розтерти з цукром. Просіяти в жовтки 2 ст.л. борошна, все розмішати. Влити в суміш 3/4 склянки холодного молока. Розмішати.

Нагріти 1/2 склянки молока на повільному вогні, влити яєчну суміш у молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Варити, помішуючи, поки не загусне. Зняти з вогню і повністю остудити! Розім'яти м'яке масло виделкою. Додавати в нього поступово молочну суміш (спочатку по 1-2 ст.л., в кінці по 3-4 ст.л.). Продовжувати збивати виделкою, а наприкінці збити міксером до пишноти. В кінці можна також додати ванільну есенцію або ванільний цукор.

Збірка торта Наполеон: Коржі і крем повинні бути холодними. Корж викласти на тарілку сервіровки, змастити невеликою кількістю крему (дуже зручно силіконовою лопаткою). Накрити іншим коржем, злегка притиснути. Нічого, якщо корж трісне або зламається. Продовжувати складати і мазати кремом, поки не піде 7 коржів. Останній 8 корж розламати в крихту для прикраси зверху. Боки торта підрівняти (обламують краєчок руками, він повинен кришитися). Бока теж змастити кремом.

Прикрасити зверху крихтою і горіхами. Торт Наполеон готовий.
Смачного!



Коментарі:

прикольно

Автор:   діма
Дата:   2013-10-18

мені дуже пдобаються рецепти

Автор:   ільгара
Дата:   2013-12-28

Додати коментар:

Текст: