стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Київський - рецепт





Торт Київський - рецепт

Торт Київський - рецепт
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для торта Київський:

  • для коржів
  • 150 г горіхів (кешью або фундука)
  • 45 г борошна
  • 40 г цукру
  • 5 білків
  • 200 г цукру
  • крем торта Київський
  • 1 яйце
  • 200 г цукру
  • 1/2 склянки молока
  • 220 г масла
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1 ст.л. коньяку
  • 1 ст.л. какао

Спосіб приготування торта Київський:
Приготувати коржі: Горіхи викласти на деко, підсмажити їх близько 10 хвилин у духовці при температурі 170 С. Вийняти, порубати горіхи не надто дрібно. У мисці змішати горіхи, 45 г борошна і 40 г цукру.

Збити білки з 200 г цукру, цукор вводити невеликими частинами, щоб цукор встиг розчиниться. Збити до стійких піків, маса повинна стати блискучою. У білки додати підготовлену суміш борошна, цукру та горіхів, акуратно перемішати.

Масу розділити на 3 рівні частини, викласти у форми, застелені папером. Поставити в духовку. Пекти 20 хвилин при температурі 180 С, потім знизити температуру до 120 і сушити коржі ще 1г 20 хв. Потім просто залишити коржі в духовці на ніч.

На наступний день приготувати крем: 1 яйце злегка збити, додати цукор, 1/2 склянки молока. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити помішуючи близько 5 хвилин. Потім зняти з вогню і помішуючи, остудити.

Масло збити, додати підготовлений остиглий крем, додати ваніль і коньяк. Знову збити. Крем розділити на 2 частини. В одну додати какао, щоб вийшов шоколадний крем.

Зібрати торт Київський. Коржі промазати світлим кремом, верх торта і боки обмазати кремом з какао. Торт Київський готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: