стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Маковий торт





Маковий торт

Маковий торт
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для макового торта:

  • тісто
  • 4 яйця
  • 1 склянка маку
  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 3/4 ч.л. соди
  • крем
  • 1 банка згущеного молока
  • 200 г масла
  • 4 ст.л. какао-порошку

Спосіб приготування макового торта:
За день до випічки розбити в миску 4 яйця, додати склянку маку, добре розмішати і поставити на ніч у холодильник.

Розігріти духовку до 180 С.

У миску з яйцями і маком додати кефір, цукор, борошно й соду. Перемішати. Випекти 3 коржі в круглій формі.

Форму змастити, на дно покласти пергамент. Вилити у форму приблизно 1/3 частину тіста, випікати близько 10 хвилин. Корж готовий, коли він стане золотисто-коричневого кольору і сірник вийде з центру сухий.

Крем: Збити виделкою розм'якшене масло і какао-порошок. Додати згущене молоко, розмішати і далі збивати міксером до світло-коричневого кольору. Коржі проколоти виделкою в декількох місцях і змастити кремом. Верх прикрасити в міру фантазії. Поставити просочуватися в холодильник. Маковий торт готовий.
Смачного



Додати коментар:

Текст: