стрілка навігації     стрілка навігації  Неаполітанський торт





Неаполітанський торт

Неаполітанський торт
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • цукру - 1 1 / 4 чашка
  • варення - 1 1 / 2 чашка
  • ванілі - 1 / 2 штук
  • сіль - за смаком
  • лимонного соку - 1 / 2 ст. ложка
  • мигдалю - 1,25 стакан
  • пшеничного борошна - 3 стакана
  • вершкового масла - 1 стакан
  • лимон - 1 штук
  • апельсин - 1 штук
  • яєчних жовтки - 4 штук
  • мигдального екстракту - 1 / 2 чайна ложка
  • апельсинової води - 1 чайна ложка

Спосіб приготування:
1. Зробити начинку. Помістити 1 / 4 чашки цукру в невелику каструлю. Готувати на сильному вогні, не перемішуючи, поки весь цукор не перетвориться на карамель. Зменшити вогонь і додати варення, ваніль, бобів і насіння, 1 столову ложку води, щіпку солі і лимонний сік. Карамель буде сильно пузиритися. Варити, помішуючи, до тих пір, поки карамель не розчиниться в варення. Зняти з вогню і остудити. Карамель може бути приготовлена за день наперед.

2. Зробити тісто. У кухонному комбайні подрібнити 1 склянку мигдалю з 2 столовими ложками борошна. За допомогою електричного міксера, збити вершкове масло, цукор, що залишився, 1 / 4 чайної ложки солі і цедру, близько 5 хвилин. Змішати з подрібненим мигдалем. Додати яєчні жовтки, по одному за раз, а потім додати екстракт мигдалю і апельсинову воду. Збити. Додати борошно і перемішати.

3. Розділити тісто на шість рівних частин. Помістити кожну м'яч між двома листами поліетилену і розкачати в круг діаметром 20 см. Охолодити коржі в холодильнику протягом2 годин або заморозити протягом 30 хвилин.

4. Розігріти духовку до 190 градусів. Видалити поліетилен з тіста, викласти на деко, застелене пергаментом, і випікати до золотистого кольору, близько 15 хвилин. Ретельно слідкуйте за часом випічки, щоб краї коржів не потемніли. Дати охолонути на решітці. Повторити з рештою коржами.

5. Викласти один корж на велике блюдо. Змастити 3-4 ложками начинки, рівномірно поширюючи її по поверхні. Накрити другим коржем і знову змастити начинкою, повторюючи до кінця. Нанести тонкий шар начинки зверху і посипати нарізаним мигдалем. Неаполітанський торт готовий!
Смачного!



Додати коментар:

Текст: