стрілка навігації     стрілка навігації  Лазанья з баклажанами





Лазанья з баклажанами

Лазанья з баклажанами
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для лазаньї з баклажанами:

  • соус бешамель
  • 50 г масла
  • 5 ст.л. борошна
  • 500 мл молока
  • щіпка солі
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • начинка
  • 2 великих баклажана
  • 12 печериць
  • 200 г вершків 15%
  • 200 г тертого твердого сиру
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 1 банка томатів у власному соку
  • щіпка солі
  • 1 дуже велика цибулина
  • 500 г яловичого фаршу
  • 2 ст.л. сушених трав: базилік, петрушка, м'ята, орегано, майоран

Спосіб приготування лазаньї з баклажанами:
Соус бешамель: масло розтопити в каструлі, додати борошно і пасерувати все це 2-3 хвилини. Потім тонкою цівкою, безперервно помішуючи, влити кипляче молоко. Додати сіль і щіпку тертого мускатного горіха. Нагрівати на слабкому вогні ще 7-10 хвилин, безперервно помішуючи, щоб не було грудок.

Баклажани порізати вздовж на пласти. Помазати маслом (можна пензликом), посолити і спекти в духовці. Гриби порізати на 2-4 частини і підсмажити. В іншій сковорідці підсмажити фарш, додати часник, потім помідори з банки (подрібнені разом з соком), потім туди ж вершки і трави. Дно форми змастити бешамелем, викласти листи лазаньї, на них фарш, гриби і баклажани. Зробити 2 шари начинки. На верхній шар пластин вилити бешамель, посипати тертим сиром. Лазанью закрити фольгою і в духовку на 40 хвилин. Потім зняти фольгу і в духовку на 15 хвилин, щоб сир зверху підрум'янився. Лазанья з баклажанами готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: