стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яблучно-горіховий кекс





Яблучно-горіховий кекс

Яблучно-горіховий кекс
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться для яблучно-горіхового кексу:

  • 300 грам яблук
  • 150 грам волоських горіхів
  • 150 грам масла
  • 6 столових ложок молока
  • 150 мл бурякового сиропу
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 250 грам борошна
  • сіль
  • 2 чайні ложки розпушувача тіста
  • мелена гвоздика

Спосіб приготування яблучно-горіхового кексу:
Беремо яблука, миємо й очищаємо їх, потім пропускаємо яблука через тертку. Потім змішуємо буряковий сироп з маслом, додаємо трохи солі і за допомогою міксера ретельно перемішуємо. Додаємо до отриманої маси яйця і ще раз перемішуємо.
 
Подрібнюємо горіхи і змішуємо з гвоздикою, додаємо борошно з розпушувачем тіста. Отриману масу додаємо до яблук і поливаємо сиропом. Ретельно перемішуємо і додаємо молоко. Дістаємо деко або форму для запікання, змащуємо маслом, після чого викладаємо тісто. Відправляємо кекс запікатися у вже розігріту духовку на одну годину при 180 градусах. Потім дістаємо кекс і даємо йому трохи охолонути, після чого нарізаємо. Яблучно-горіховий кекс готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: